Po delší úvaze jsem se rozhodla (nejen) z časových důvodů přesunout a „blogovat” pouze na soc. sítích. Pokud máte o moje příspěvky zájem a ještě mě nesledujete, budu moc ráda, pokud tak učiníte na FACEBOOKU JÁ CHCI POEZII anebo → INSTAGRAMU JÁ CHCI POEZII ←. Děkuji za vaši dosavadní a případně i následnou přízeň ♥


8. ledna 2018

Pár slov na úvod

Jen další z mnoha. Další z mnoha blogů, které obývají internet, v zoufalé snaze vymanit se ze spárů průměrnosti, s více či méně podařenou schopností zaujmout a neztratit se mezi ostatními.

Mám ráda kulturu. Mám ráda umění. Miluju literaturu. A právě ta mě vede k založení tohoto blogu, ona a potřeba podělit se o zajímavé knihy, které by vás (tak jako mě) mohly obohatit, zaujmout, informovat nebo pomoci utvořit si na něco názor, možná ho i přehodnotit nebo změnit.


Nechci tu dělat podrobné analýzy a recenze. Chci vám tu v pár řádcích představovat knihy, které jsem zrovna přečetla, které mě zaujaly a které bych chtěla doporučit dál. Nečekejte tu knižní novinky a bestsellery. Počítejte spíše s filosofií, poezií, českou i světovou klasikou a literaturou faktu, především tu politicky zaměřenou. Tyto čtyři žánry jsou těmi, které mají v mé knihovně i mezi aktuálně čtenými knihami nejvíce zástupců. A jsou těmi hlavními, o kterých bych ráda dál předala povědomí. A pokud si alespoň jeden člověk díky mému doporučení knihu přečte a něco mu dá, je to přesně ta satisfakce, kterou si představuji.

Nemám ještě úplně jasné představy, ale ráda články občas proložím i svým názorem na nějakou aktuální situaci, případně něčím z oblasti filmu, výtvarného umění, hudby či jiné kulturní/umělecké záležitosti.

A abych se vám na začátek trochu představila - jsem 21letá holka, co se aktuálně modlí za to, aby ji přijali na vysokou v oboru anglický jazyk a literatura (a možná taky ještě český jazyk a literatura, protože #NeverEnough). Sbírám knihy a vinyl desky. Miluju antikvariáty. Miluju knihy. Snažím se psát a mým snem (jako milionu dalších) je vydat jednou sbírku. Nihilismus, dekadence, melancholie - já ve třech slovech. Miluju poezii. Nemám ráda Milk and Honey. Nacházím lásku ve filosofii a literatuře faktu. Miluju knihy vydavatelství Absynt. Poslouchám nejrůznější žánry kromě těch, které jsou zrovna populární. Nejraději mám české písničkáře. Občas maluji, ale vůbec to neumím. A jsem tak trochu zmatkář, nešika a přehnaný sebekritik. Hlavně jsem ale moc ráda za spuštění tohoto "projektu" a doufám, že jeho účel bude naplněný - jednoduše šířit lásku k umění a kultuře. Těším se na vás.


Bonus: Uhádnete, které dvě osobnosti se skrývají v názvu mého blogu?

4 komentáře:

  1. Nechcem pokaziť hádanku ostatným, takže neodpoviem :D
    Teším sa na príspevky, ani nevieš ako ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, děkuju, žes mě do toho založení nakonec postrčila <3

      Vymazat
  2. Hádanku jsem téměř určitě rozluštila, ale taky to nechci kazit ostatním. Ale je to skvělý nápad. A tvůj blog vypadá taky skvěle. Popravdě jsem přesvědčená, že jsem tvoje blogy sledovala už tak čtyři, pět let zpátky. Tehdy jsem byla velká internetová kamarádka s jakousi Žanetou K., a jelikož tohle jméno není mezi blogery moc obvyklé, říkám si, že by to mohla být ta samá Žaneta K.
    No a příjemně mě překvapuje, že nemáš ráda Milk and Honey. Konečně se našel někdo, kdo to nemá rád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Je to zajímavé a příjemné, takto se po letech náhodou zase shledat :)
      Nechápu ten boom okolo. Četla jsem pár "básniček" a opravdu mě to nějak nepřesvědčilo. Kromě toho mi to možná trochu omrzel už jen fakt, že je Milk and Honey plný tumblr :D

      Vymazat

Děkuji za váš čas věnovaný článku i za vyjádření vašeho názoru.